• Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest

Köksinredningar i Stockholm

STUDIO * PLONG KÖK

kök som du vill ha det

  • Hem
  • STUDIO*PLONG Projekt
  • Blogg
  • Öppet
  • Kontakt

♥ Siemens vill sprida doft och julstämning! ♥

december 15, 2011 by admin Arkiverad under: Diverse, recept, Vitvaror

Fick just en fin julhälsning från Siemens med ett par extra mysiga recept. Tror att Siemens gärna vill att Studio*Plongs kunder (med Siemens och Bosch vitvaror ;)) och bloggläsare ska få härliga dofter och julstämning i era fina och härliga kök i dessa tider. 
Något extra att bjuda kräsna julgäster på.

Heta nötter
300g Cashewnötter
2 nypor Flingsalt eller havssalt
2 nypor Råsocker
Vatten
Chiliflakes efter smak
Alt. Krydda med din favorit ört
Blanda alla ingredienser i en skål,
Skvätt lite vatten med fingrarna
så att det blir lite fuktigt,
tillräckligt för att sockret, saltet &
chilin ska fastna.
Rosta sedan nötterna på plåt i
3D varmluft 180°C tills de blir
gyllenbruna, rör om då och då så
får ni en jämnare rostning.

Lussekatter
50 g
5 dl
100 g
750 g
1 tsk
100 g
1 cl
2 påsar
¼ dl
2 dl
1st
Jäst (blå)
Standardmjölk (kall)
Socker
Vetemjöl special
Salt
Smör
Rom
Saffran
Socker
Russin
Ägg
Mortla saffranet, socker & rom.
Blanda alla ingredienser utom smöret
(tillsätt även rom/saffran/socker) och
arbeta fram en elastisk deg, ca 5 minuter
i matberedaren. Tillsätt smöret klickvis
och arbeta degen elastisk, ca 7 minuter i
matberedare.
Täck degen med plastfolie och låt jäsa i
kyl i ca 2-3 timmar.
Rulla ut degen och skär i bitar som du
formar till lussekatter. Jäs i ca 20 minuter
och pensla sedan med uppvispat ägg
samt pärlsocker. Grädda mitt i ugnen på
ca 220 grader tills saffransbullarna precis
börjar få fin färg.
Tips om du vill förbereda!
Man kan även ställa de utbakade
bullarna i kylen över natten, i så fall ska
de få stå framme och jäsa i ca 1,5 timme
innan ni gräddar dem enligt ovan.

Glögg
75 cl rött vin
2 bitar torkad ingefära
2 bitar hel kanel
2 tsk kardemummakärnor
2 st vaniljstänger + ett par
teskedar vaniljsocker
5-10 kryddnejlikor
2 dl russin
2.3 msk honung
2 dl färskpressad apelsinjuice.
(Låt apelsinskalen vara med i kastrullen.)
1 dl portvin
1-2 dl råsocker
Blanda allt i en kastrull och smaka
av då och då. Efter ca 1,5 h silar
du glöggen. Håll temperaturen
under 70 grader, annars kan
alkoholen koka bort. Perfekt att
använda koksensorn, så sköter
det sig automatiskt!

God Jul önskar STUDIO*PLONG!

Etiketter

50-tal Arrital badrum badrumsinredning badrumsmöbler badrumsrenovering badrumsrenoveringar Belysning blandare bänkskivor Carrara förvaring garderober helgöppet inredning inspiration Italienska kök kakel kalksten kompaktlaminat Kungsäter Kök KungsäterKök Kungsäter Kök Exklusiv kök Köksinredning köksinredningar köksinspiration köksrenovering laminat lantkök massiva kök Miele måttbyggda kök Retro Rådgivning skjutdörrar Skräddarsyddakök Stockholm Studioplongkök studioplongprojekt StudioPlongshowroom Svedbergs Söder Tips Vitvaror

Jag heter Sofia Fransson och är köksarkitekt här på Studio Plong AB. Att få rita kök och vara med i utvecklande projekt gör mig glad. Det är härligt att få komma hem till mina kunder och hjälpa dem med deras kök. Kanske du behöver min hjälp? Boka in ett kundbesök under Kontakt.

Kategorier

Copyright © 2021 · Swank WordPress Theme By, PDCD