Potatisplock är lyxigt och jag har möjligheten att ha en potatisåker bredvid där jag bor
Att jag har ett företag där jag gör kök hela dagarna har ju sin förklaring. Jag känner att köket är det bästa stället helt enkelt. Att vara i köket och laga mat, baka och bara vara är helt enkelt toppen. Och att dessutom använda råvaror som är härliga, goda och närproducerade är ju helt fantastiskt att få använda mig av dagligdags. Nu på hösten är det ju extra allt med rotfrukter, äpplen, blommor, svamp och allt annat som göra att dofter i fuktig luft ger energi. Jag har en åker runt knuten vid det härliga SMAKRIKET Säby där det var potatisplock förra helgen. 53 kg senare med mjölig och fast potatis kan höstens middagar få avnjutas med fina knölar hemma i mitt Kungsäter kök. På Säby finns musteri, bränneri, rapspressning och bryggeri. Visst är det häftigt och allt detta bara ett stenkast från Stockholms innerstad och granne med mig. Öppet lördagar och söndagar om ni vill ta en tur ut till denna fina plats på jorden. Njut av allt som hösten har att ge och gläd er av smaker, luft och mys in er med några tända ljus. Då här ni helt klart hemma.
/ Ciao Sofia