Ibland bara känns det rätt på en gång. Kunden hade specifika önskemål om sitt kök som nästan var helt färdigplanerat av deras vän som är arkitekt. Utifrån deras önskemål planerade vi sedan köket för att få det allra bästa resultatet för en barnfamilj med stort mat och bakintresse.
Köket från KUNGSÄTER KÖK och levererat från Studio*Plong har 2 st gula nyanser, en med lite mer styrka och en som är lite mer lenare. Golvet är i linolium som har en skön känsla att gå på och är väldigt lättskött och bra att ha just i köket. Finns i många färger och i både Click och lim-varianter. Studio Plong har prover i showroomet för mina kunder som vill känna sig fram vad som passar dem bäst. Och bästa platsen är att få känsla för detta är oftast hemma där golvet ska ligga.
Bänkskivan är i VirrVarr Silver med klassisk ekframkant och med en bakkant även den i ek. Snyggt!
Diskhon är underlimmad i laminaten för att skydda bänkskivan och för lätt rengöring. När man väljer laminatbänkskivor är det fint om blandaren sitter i den rostfria delen för att skydda laminaten för väta. Detta för en lång hållbarhet.Bänkskivorna kommer från LG Collection.
I köket så vill man oftast ha plats för allt och det kan ibland vara svårt att veta hur man ska göra när köket ska bytas ut. Här har köksassistenten fått en egen plats i skåpet med ett lyftbart hyllplan. Lätt att fälla upp och ner. Olja, vinäger och andra flaskor som inte behöver stå i kylskåp som man oftast har på bänken har fått ett eget utdrag till höger om hällen. Lätt att komma åt i matlagningen.
Ugnen kom i arbetshöjd med bra förvaring både över och under. På bilden ovan (med assistenten) ser ni att mikrovågsugnen är placerad under bänkskivan i köksön för att både döljas lite och vara lätt tillgänglig.
Bra arbetsytor är viktigt i köket och förvaring ett måste. I skåpet ovanför diskhon är ett diskställ monterat med en dropppbricka. Tyvärr missade jag att ta en bild på detta då jag kom mitt i soppmiddagen! Oooops!
Hällen är 70 cm bred och kommer från SMEG. För lite mer utrymme för stora grytor.